360 graden panorama foto’s maken met de Galaxy S4 met Samsung Orb

Naar mate de aankondiging van de Samsung Galaxy S4 nadert – te weten 14 maart – lekken er steeds meer details uit over de volgende generatie smartphone van de Koreaanse fabrikant. Vandaag heeft een software ontwikkelaar die werkt aan de Galaxy S4 een feature gelekt over de camera. Met het toestel kun je namelijk straks 360 graden panorama foto’s maken, wat gebruikers een bijna 3D ervaring geeft. Deze feature wordt Samsung Orb genoemd en is vergelijkbaar met de Photo Sphere camera feature die geïntroduceerd werd op Android 4.2.

Samsung Galaxy S4 conceptDoor de Galaxy S4 naar boven, beneden, links of rechts te bewegen kun je met Samsung Orb 360 graden panorama foto’s maken.

Volgens de ontwikkelaar zou de feature van de Koreaanse fabrikant nog beter zijn dan Photo Sphere van Android 4.2. Tevens weet hij te vertellen dat Samsung er een nauwe band met Facebook op na houdt en dat gebruikers straks deze panorama foto’s ook direct kan delen via het sociale netwerk.

Wel zit Samsung Orb op dit moment nog in een beta fase, waardoor de feature mogelijk niet direct na de lancering al beschikbaar is op de Galaxy S4. Mogelijk dat middels een software update de mogelijkheid later zal worden toegevoegd.

Afgaand op de laatste geruchten zou de Samsung Orb feature worden ondersteund door een 13.0 megapixel camera, waarmee schitterende 360 graden panorama foto’s gemaakt kunnen worden.

Ben jij ook zo enthousiast over de Samsung Orb camera feature?

(met dank aan AndroidGeeks, via)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.2/10 (5 votes cast)
360 graden panorama foto's maken met de Galaxy S4 met Samsung Orb, 6.2 out of 10 based on 5 ratings

Reacties (3)

KoalaBear22 februari, 2013 om 10:15 am

Beetje raar dat ze Facebook noemen terwijl je bij Android juist met alles kan delen. Bah.

Je Moeder22 februari, 2013 om 10:16 am

Is al mogelijk met de Photo Sphere camera van Google, deze maakt onderdeel uit van android 4.2.
Custom roms als Omega hebben deze functie ook, werkt echt fantatisch moet ik zeggen.

vincent22 februari, 2013 om 11:42 am

het lijkt me best een leuke functie, maar persoonlijk hoop ik dat samsung komt met een functie waar je echt wat aan hebt, zoals bij de gs3 dat ie naar je ogen kijkt om het scherm uit te doen of juist aan te houden.

Laat van je horen... Geef een reactie!

Jouw Reactie